Zonnekind en schaduwkind

Zonnekind en schaduwkind. Het kind in je een thuis geven.

 

Ieder mens heeft als kind mooie en minder mooie ervaringen meegemaakt of meegekregen. Nu is het vaak zo dat volwassen mensen snel reageren vanuit de negatieve herinneringen we noemen dit ook wel het schaduwkind in ons. Het heeft je misschien bescherming geboden, is voor je opgekomen of heeft je leren overleven. Maar daardoor kan het zijn dat je hierin grenzeloos geworden bent en ben je moe of gefrustreerd en zou je willen dat het anders was, want het zonnekind binnen in je die wil ook graag iets vertellen en een thuis hebben.

Nu is het zo dat je beide kanten nodig hebt in je volwassen leven, zodat ze je kunnen vertellen wat ze nodig hebben. Je mag voor ze gaan zorgen. Zodat ze leren samen werken. Dan kan er heling ontstaan en vanuit die heling kan je leren groeien in je volwassen IK en vanuit daar reageren op mooie of minder mooie situaties of omstandigheden. Dit maakt je sterker en geeft je een fundament.

Persoonlijk heb ik al veel mogen leren over mijn eigen zonnekind en schaduwkind. Het was een mooie reis met veel nieuwe inzichten en een lach en een traan. Zo hebben beide kanten binnen in mij iets te vertellen, en heb ik ze een thuis kunnen bieden.

Vrijdag 18 november heb ik een mooie training gehad om zo meer vaardigheden te leren zodat ik ze kan toepassen in de praktijk. Met dank aan LizeRoest

Wil jij het zonnekind en schaduwkind een thuis geven tijdens een TotalBalance traject?

Neem dan contact met me op en vraag naar de mogelijkheden via: info@tijdvoorveerkracht.nl en wie weet, zit jij binnenkort wel bij mij aan tafel en leer je om te gaan met jouw zonnekind en schaduwkind. Ik gun het je zo, laat de zon in je maar stralen, jij bent het waard!

Liefdevolle groet,
Heleen

« Terug naar blogs