Trauma therapie.

Afgelopen week mocht ik zelf coaching ontvangen, en hierbij ook een mooie Bijbeltekst; Wie is zij die daar opkomt uit de woestijn, leunend op haar Liefste?

De stelregel is; een goede coach laat zichzelf ook coachen, en deze gun ik mezelf ook.

En ja, deze Bijbeltekst is zeker toepasselijk aangezien ik zelf door de woestijn gekomen bent de afgelopen periode van ziek zijn, operatie en herstel.

Het lichaam heeft een trauma opgelopen doordat het zenuwstelsel de gevraagde prikkel tijdens de tweede covid vaccinatie prik niet aankon, door mijn onderliggende spierziekte is er intern gevaar ontstaan doordat de hormonen en adrenaline samen een gevaar vormen voor mijn lichaam, mijn hersenstam heeft dit ‘gevaar’ gemeten en kwam hier maar ternauwernood door heen, en heeft gereageerd doormiddel van mijn systeem platgegooid en als ‘dood’ laten instorten. Vluchten en vechten kon niet meer, en dan treedt het volgende mechanisme in werking. Instorten om te overleven. Dit heeft het ook gedaan tijdens mijn ruggenprik voor mijn baarmoederverwijdering. Eerlijk gezegd vond ik het wel tijd om daarna op zoek te gaan naar trauma therapie. Om in de toekomst te weten hoe ik mijn omgeving kan mobiliseren als dit opnieuw gebeurt.

Gek genoeg, ben ik nu blij dat het lichaam dit heeft gedaan, aangezien het zo mooi gemaakt is door onze Schepper kan ik erop vertrouwen dat in welke situatie er ook is mijn lichaam wel werkt. Ook al leek dit voor mij en voor de omstanders niet het geval. Deze week kreeg ik hier voor het eerst bevestiging over deze ontstaande situatie. Wat een verademing. Ik mocht het ontvangen en zie dit als een groot cadeau, voor mezelf en mijn omgeving.

Trauma’s verwerken is zo helend en ik zie uit naar de volgende sessie.
Nu mag ik vanuit de woestijn op naar het Beloofde land, vol van melk en honing, leunend op mijn Liefste, Hij die altijd bij mij was, mij ook stukken heeft gedragen maar nu mag ik weer lopen, nog wel leunend maar straks mag ik weer zelf lopen en zelfs dansen want de DANS daar word ik toe geroepen.

Later hier meer over. En zie ik uit naar wat Hij door mij heen wilt doen. Voor nu mag ik leunen en stap voor stap LEVEN in het hier en nu.

Liefs; Heleen

« Terug naar blogs