Licht, ook in 2023.

Nieuwjaar 2023

Geloven:

Met God 2023 in gaan is een zekerheid die er mag zijn, Hij heeft me over de drempel gedragen.  Dit verwondert mij en maakt me nederig van hart, in het vertrouwen uitzien naar wat Hij me wil laten zien dit jaar van Zijn schepping en Zijn schoonheid.

In het Bijbelboek Genesis ben ik aan het lezen. In het eerste hoofdstuk verwonder ik mij daar staat: In het begin schiep God de hemel en de aarde. Punt. Er staat geen komma. Hij Schie met Zijn Woord, en in Johannes 1 mag ik lezen: in het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Met alles wat God zei, schiep Hij iets. Laat er licht zijn en er was licht. Het licht waar ik nog elke dag van mag genieten, dat licht wat het donker laat wegvloeien. Ik vind het zo mooi. Het heeft zoveel kracht in zich.

Groeien:

Afgelopen week mocht ik deelnemen aan de masterclass kleur: Geel en Paars. Als ik de kleuren van het licht erbij pakt is de felgele kleur iets wat je kunt raken, iets wat je kunt onthouden, de warmte van de zonnestralen op je huid dat kunnen iets met je doen, geel staat voor zelfvertrouwen en zelfontplooiing. Het maakt je zelfbewust het geeft je weer focus en richting, het is iets positief! De zachte kleur van de het licht wat ik nu misschien wel meer ervaart is dat je op zoek kan gaan naar orde en zuiverheid. Dat je meer behoefte hebt om op te ruimen en schoon te maken om alles wat je de afgelopen tijd heb beleefd en gedaan om dit te ordenen en te zuiveren zowel in je hoofd als in je omgeving.

En als ik naast het scheppingsverhaal leg, ben ik dankbaar dat Hij het zo heeft bedoeld. In de schepping, orde en zuiverheid, schoonheid en gezondheid. Iets wat Hij ons wil geven. Hij heeft ons geluk voor ogen. En dat met een zonnestraal, hoe mooi was het toen vanmorgen de zon doorbrak…

Genieten:

Zo kan ik genieten van al het mooie wat God geschapen heeft, dat ik het opnieuw mag gaan ontdekken.

Gezond leven:

Het geeft me weer een glimlach op mijn gezicht. En glimlachen is gezond. En gezondheid is iets wat ik het komende jaar in vertrouwen aan Hem geeft.

Liefhebben:

Om zo te kunnen liefhebben, ik weet dat Alwin zijn liefdestaal ‘dienen’ is, zo heb ik afgelopen woensdag eerst de tafel in de kamer eens opgeruimd en de kerststukjes er weer van afgehaald. Zodat we weer met elkaar aan tafel kunnen eten, dit is de afgelopen maanden een beetje achterwege gebleven, dit heeft dan alles te maken met ons werk in de bakkerij. Dan leven we privé wel een beetje: het komt zoals het gaat en het gaat zoals het komt. Dit houdt in dat we vaak alleen eten of even op de bank met elkaar maar meestal eten de jongens even lekker op hun kamer. Want de één is nog niet klaar met werk en de ander moet alweer beginnen. Deze structuur is ook structuur die bij ons past op dat moment, maar ik kan ook weer volop genieten als we met elkaar aan tafel zitten en lekker met elkaar kunnen eten.

En als ik de ander blij kan maken om zo zijn liefdestaal te spreken geeft me dit de mogelijkheid om hem lief te hebben en zo kan hij ook mijn liefdestaal spreken aangezien mijn liefdesstaal samenzijn is. Zo kunnen we liefde geven aan elkaar en aan de mensen om ons heen.

Gebed:

Heer, mag ik Uw danken voor het Woord, Uw danken voor Uw goedheid en trouw zo in de natuur en in mijn leven. Mag ik vandaag Uw licht gebruiken waarvoor Uw het heeft bedoeld, naar Uw oorspronkelijke plan voor mij en voor eenieder die U in mijn leven toevertrouwt. Om zo licht drager te kunnen zijn.

 

 

 

 

« Terug naar blogs