Help! Stoppen met medicijnen?

 

Misschien herken je dit wel, als een arts zegt dat het beter is om minder medicijnen in te nemen, dit om de vitale functies intact te houden of zelfs te verbeteren. Misschien schrik je wel? Of: O ja, graag! Maar hoe dan?

Zelf herken ik deze vragende opdracht. Ruim drie jaar geleden zei de neuroloog tegen mij: “Heleen, het is tijd dat je stopt met het innemen van je ontstekingsremmers”. Auw, deze opdracht was raak. Ik raakte een soort van in paniek, hoe dan? Als ik geen medicijnen inneemt dan lig ik hele dagen in bed! En toch is het raadzaam om te doen, denk er maar eens goed over na is wat de neuroloog tegen mij zei.

Ontredderd ging ik naar huis. Vele vragen spookte door mijn hoofd. Ik wil graag voor mezelf en mijn gezin zorgen, en dan heb ik het nog niet eens over mijn verantwoordelijkheid voor ons bedrijf. En dan geen medicijnen? Ik leef erop, dacht ik. Want welke dag pijn, daar zag ik tegenop.

Ik heb het de tijd gegeven, totdat we op vakantie waren en ik bij een bijeenkomst was over gezonde voeding. Nu ben ik me als bakkersvrouw degelijk bewust van wat gezonde voeding inhoudt. Ook hier heb ik al een aantal keren een training voor gevolgd, en ik ben grote voorstander om volkoren producten te eten, dit om vele redenen.

Toch had ik nog vele vragen. Deze werden niet echt direct beantwoord die middag maar, informatie opnemen dat vind ik persoonlijk fijn, dat past ook bij mij. Al neem ik maar één ding mee waar ik iets mee kan dan is het al niet voor niets geweest.

Omdat ik zelf toch te maken heb met een zwak immuunsysteem en astma, dit komt door mijn spierziekte MD. Is het vaak erg complex om uit te zoeken wat mijn antwoorden zijn om mijn vragen.   Ik had vaak ontstekingen die ik heb moeten bestrijden met zware medicijnen. Dus uiteindelijk was ik het wel met de neuroloog eens om eens goed voor mijn lichaam te gaan zorgen. Maar toch, wist ik niet hoe ik het moest aanpakken.

Tot ik na die middag een boek kocht wat gaat over het immuunsysteem en dacht, dit is misschien wel iets voor mij. Nu moet ik zelf nog eerlijk bekennen dat ik het boek nog niet helemaal letter voor letter heb uitgelezen. Toch wat ik las zoog ik op, en ik kwam tot de volgende conclusies:

  • Als ik nu: Aloë Vera producten ga gebruiken, dit ga toevoegen in mijn eten dan geeft dit mijn immuunsysteem een enorme boost. Toch kon ik geen vorm vinden om het toe te voegen in een salade bijvoorbeeld, maar wel in een drank vorm. Ja, toen ik dit eenmaal begon te drinken veranderde er wel iets voor mij, maar ook voor onze zoon. Zijn huid die altijd ontstoken was verzachte en de ontsteking plekken verdwenen als sneeuw voor de zon. Wat de kinderarts niet rustig kreeg met welk middel dan ook veranderde met het gebruik van Aloë Vera.
  • Als ik nu: Omega 3 vetzuren ga slikken is dit goed voor het hart, ook zal het immuunsysteem versterkt worden. Eerlijk, ik kan niet meer zonder. Maar ook mijn zoon heeft daardoor afscheid genomen van zijn zware medicijnen, die hij innam om prikkels te dempen die hard binnenkwamen.
  • En als ik nu: Probiotica gaat gebruiken, levert dit mijn darmen extra ondersteuning op en mede met het gebruik van volkoren producten werden mijn darmen een stuk rustiger en had ik er minder tot geen last meer van. En weet je als ik het een week niet gebruikt omdat ik het soms best een investering vind doordat het niet vergoed wordt door de verzekering, krijg ik weer last en besluit ik toch om weer te starten. Dit omdat ik het belangrijk vind om te

Investeren in mijn gezondheid, ook al moet ik er andere dingen voor laten heb ik het er graag voor over.

Zo door de jaren heen, stap voor stap supplementen gaan gebruiken, en werd de voorraad medicijnen bijna tot nul gebracht en werden de doosjes supplementen in de kast aangevuld.

Ben ik er nu zou je vragen? Ook nu nog mag ik nog leren, en elke seizoen is anders. Ook met astma heb ik nog een paar stappen te maken om het hele jaar zonder medicatie te doen, ik ben er bijna, nu maak ik alleen nog gebruik van de medicatie als de R in de maand is, en vul ik aan met supplementen ook om mijn lichaam te blijven ontgiften van de medicatie, ook dat vind ik belangrijk.

Maar toch, over het algemeen genomen, gebruik ik veel minder medicijnen dan dat ik ooit heb gedaan en mag ik in het ziekenhuis soms langer wegblijven voor een controle afspraak. Ben ik vrij van de afspraken, nee, dat zal niet kunnen doordat controle belangrijk blijft. Maar iets minder vaak een ziekenhuis bezoeken, levert me nog meer energie op voor zaken die ik ook belangrijk vind om voor te gaan.

En nu door de jaren van ervaring heen, en de resultaten en perspectief wat het mij heeft gebracht wil ik graag anderen mensen helpen met mijn verhaal en ervaringen maar ook nog meer kennis op te doen wat supplementen en Aloë Vera kunnen betekenen voor een gezond leven, ook met een chronisch ziektebeeld.

Een paar weken geleden ben ik gestart als distribiteur van Neolife producten. Ik hoop dit met veel plezier te mogen doen en misschien kan ik jou helpen om te kijken welke supplementen voor jou een toevoeging kunnen zijn binnen je dagelijks voedingspatroon.

Ben jij ervan overtuigd dat supplementen toevoegen ook iets voor jou kan betekenen? Wil je meer weten? Neem eens een kijkje op: www.naturalhealthproducts.nl

Een bestellen plaatsen mag ook bij mij of via deze webshop, maak dan gebruik van mijn persoonlijke kortingscode, bij aanschaf van € 100,- krijg je € 5% korting op je aankopen, en GRATIS verzending in Nederland. Persoonlijk doe ik nog een verrassing bij elke bestelling.

Wil je gebruik maken van de korting of wil je een bestelling plaatsen? Vraag je kortingscode aan via: info@tijdvoorveerkracht.nl en ik help je graag persoonlijk verder.

 

Liefs,

Heleen

 

« Terug naar blogs